Sivut

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Keksitalkoot

Jotain olin taas tainnut lupailla postaavani, ilmeisesti jo viime viikonloppuna? Noh, ei olis pitänyt luvata yhtään mitään. Ainakin temppuvideo viivästyy, ja niin tekevät myös pari kehitteillä olevaa asiapostausta. Perjantaina olis ollut postausintoa vaikka muille jakaa, mutta nyt sitten tunnollisesti tehtyjen (ja vieläkin kesken olevien) läksyjen takia viivytin blogihommiin tarttumista, ja niin se into vaan taas karkasi johonkin...
Tästä nyt kuitenkin pesee perjantain leipomisia.

Ihan alunperin näiden banaanikeksien ohje on lähtöisin kirjasta Leivo koirallesi. Itse kuitenkin bongasin tämän Oivan blogista, jonne se oli päätynyt ilmeisestikin blogista Pippuriparrat. 

Ainesosat:

1 banaani
2 porkkanaa
200g jauhoja (n. 3dl, tarkoitus oli laittaa kokonaan vehnäjauhoa, mutta kun sitä ei ollut puolta desiä enempää, täydensin niitä laittamalla loput sämpyläjauhoja)
100g hienoja kaurahiutaleita (n. 2dl muistaakseni, sovelsin tässäkin kohtaa, ja käytin kolmen viljan leseseosta)
0,5dl auringonkukkaöljyä (enkä taaskaan tehnyt ohjeen mukaan, vaan käytin oliiviöljyä :D)
vettä tarpeen mukaan (laitoin sen verran, että sain sekoitettua taikinan tasaiseksi)



Ja näin toimin:

Kuorin ja raastoin porkkanan. Muussasin banaanin. Mittasin jauhot, leseet sekä öljyn, ja sekoitin kaikki aineet keskenään. Levitin taikinan tasaisesti noin 1cm paksuiseksi levyksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paistoin sitä 180 asteessa, 25 minuuttia.



Ohjeen mukaan taikina muotoillaan suoraan kekseiksi ennen paistoa, ja paiston jälkeen niiden annetaan kuivua sammutetussa uunissa yön yli. Sen kummempia miettimättä jätin levyn uuniin, ja vasta aamulla tajusin että palasteleminen olisi toki voinut olla helpompaa ennen kovettamista :D Vaikka ihan hyvin kuivuneenkin levyn sai vielä sormin revittyä sopiviksi paloiksi treenipalkkakäyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti