Sivut

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Voihan vehnä

Viimeisimmällä eläinlääkärikäynnillä me saatiin siis Väinön iho- ja vatsaongelmiin neuvoksi jatkaa eri ruokien kokeilemista. 

Otettiin Natural Choicen lammas-riisi -nappulan jälkeen kokeiluun Purenaturalin GrainFree lammas-riisi -nappula, sitä syöty nyt vähän vajaa kuukausi(ko?). Havaittavia muutoksia ei ole tapahtunut. 

Facebookissa Isovillakoira -ryhmässä Väinöstä julkaisemani kuvan kommenteissa tulimme Väinön veikan omistajan kanssa vertailleeksi koiriemme ruokintaa, jolloin mainitsin ohimennen etsivämme edelleen sopivaa nappulalaatua. 

Siskon omistaja ja pari muuta heittivät vinkkejä, joista intoutuneena heitin erääseen toiseen villakoiraryhmään kyselyn koirien iho-ongelmia aiheuttavista ruoka-aineista, muista aiheuttajista sekä siitä, miten vaivoja voisi lähteä hoitamaan. Neuvoja tuli kiitettävästi ja siellä oli monia ruoka-aineita, joita kokeeksi voisi lähteä välttelemään. (Myös pullataikinaa käskettiin olemaan antamatta, siinä kohtaa kävi mielessä, että kuinka typeränä mua ihan oikeasti pidetään.) 

Viljathan siellä tuli mainituksi lähes joka kommentissa. Tuo meillä on jo hoidossa, koska viljaton koiranruoka, ajattelin, kunnes joku mainitsi dentastixejen aiheuttavan heidän koirillaan oksentelua. Mielenkiinnosta vilkaisin kyseisten purutuotteiden pakkauksen takapuolta, ja hetken päästä kirosin ajattelemattomuuteni maasta taivaaseen. 

Ihmettelen, miksi viljaton koiranruoka ei vaan auta, mutta samalla syötän nelijalkaiselleni päivittäin täydennysrehuja, joiden raaka-aineluettelo alkaa viljalla?! 

Lisäksi niiden itse tekemieni koulutusnamejen raaka-aineissa oli vastaajien mukaan monia yleisesti allergisoivia ainesosia. 

Nämä kaksi menivät nyt sitten kieltoon Väinöltä. Tästä eteenpäin pelkkää nappulaa, kunnes saadaan selkoa, että auttaako se oikeasti vai ei.

3 kommenttia:

  1. Kyllä voit antaa omatekoisia nameja! Liha pysyy kasassa pelkän kananmunankin avulla, eli voit jättää korppujauhot yms viljat ja juustot pois nameista. Ja lihaahan voi nameihin vaihtaa, ei sen tarvitse olla nautaa. :)

    Me jätimme myös dentastixit pois, sillä en halua syöttää viljatikkuja, eihän ne auta edes hammaskiveen, moiset mössöpatukat!

    VastaaPoista
  2. Joo siis tuolla "ei voi antaa" tarkoitin vain niitä nameja, mitä nyt olen syöttänyt ja mitkä sisältävät porkkanaa, banaania, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja ja öljyä. :)

    VastaaPoista
  3. Teille on haaste meidän blogissa :)

    VastaaPoista