Sivut

perjantai 23. tammikuuta 2015

Ei niin suunniteltu laihdutuskuuri

Aivan luvattoman vähän olen taas ehtinyt Väinön kanssa touhuilemaan, mutta nyt on onneksi enää viimeinen puristus (eli koeviikko) tätä jaksoa jäljellä ja sitten helpottaa taas hetkeksi aikaa. Eikä talvilomaankaan nyt enää hirveästi yli kuukautta ole aikaa, joten kohta on aikaa lenkkeillä ja treenailla ihan kunnolla. Voitais kuvailla vaikka sitä "taitovideota" sitten lomalla, jos sattuis aurinkoisia päiviä kohdalle.

Sitten voitas mennä aiheeseen, johon tuo otsikko jo vähän viittaakin.
Väinöhän siirtyi aikuisten ruokaan 12.12..2014, jolloin se täytti kahdeksan kuukautta. Siitä eteenpäin ruokittiin vielä kuukausi kolme kertaa viikossa, ja nyt tammikuussa siirryttiin kahteen ruokintakertaan.
























Ennen kahteen ruokailuun siirtymistä huomasin, että olen mitannut aikuisten ruokaa vielä penturuuan mitta-asteikolla, ja että Väinö on syönyt lähes kaksi kertaa niin paljon kuin olisi pitänyt, Nyt oikeaan asteikkoon siirtymisen myötä Väinö on alkanut tuntumaan aivan luurangolta, ja painokin on laskenut 19,6 kiloon (ennen jo yli kuukauden paino pysynyt nätisti 20,0-20,4 kilossa).
Ruokaa annettu siis aivan ruokintasuosituksen (koira 20kg, liikkuu 1-3 tuntia päivässä) mukaan. Syiksi on tullut pohdittua ensinnäkin sitä, että Väinö kuitenkin kasvaa vielä -> tarvitsee enemmän energiaa. Ja toiseksi, vaikka ei kyse olisikaan kasvavasta koirasta, jokainen on yksilö ja jokaisella on omanlaisensa energiantarve. Nyt ruokamäärää on lisätty 265:stä 300 grammaan ja katsellaan, josko paino lähtis nousemaan.

Piti vielä infota meidän tavoitteista tälle vuodelle. Siirsin ne joulupostauksesta omaksi tekstikseen, mutta en julkaise sitä ihan vielä, sillä se vaatinee hiukan hiomista.


EDIT// Väinö siis ei tokikaan saa ruokaa kolme kertaa viikossa, vaan kolme kertaa PÄIVÄSSÄ :D

2 kommenttia:

  1. Onko tarkoitus lukea kolme kertaa päivässä, eikä viikossa? :D luin monta kertaa että täh aika vähän!

    VastaaPoista
  2. Hups! Tosiaan, kolme kertaa päivässä :D Ei mikään ihme että noilla määrillä laihtuu x3

    VastaaPoista