Sivut

lauantai 31. tammikuuta 2015

Itsetehdyt jauhelihanamit

*Tästä* pääset sinne, mistä nappasin näiden namien ohjeen.
Tosiaan, törmäsin blogeja lukiessani Hertan ja Kertun blogin uusimpaan postaukseen, jossa neuvotiin, miten tehdä helposti itse koulutuspalkat koiralleen. Ohje tosiaan kannattaa ehkä käydä lukemassa kokonaisuudessaan tuolta linkin takaa, vaikka eipä tämä nyt niin haastava operaatio teknisesti ollutkaan.
Itse käytin:
500g Oscar -merkkistä, koirille tarkoitettua jauhelihaa
noin 1/3 vähärasvaista 250g:n Oltermannia
2 kananmunaa
Sulatin jauhelihan mikrossa, tosin näin jälkeenpäin suosittelen ehkä mieluummin vaikka lämmintä vesihaudetta. Hitaampi tapa, mutta itseä ainakin häiritsi se, että jauheliha alkoi paistua kesken sulatuksen.
Raastoin juuston ja sekoitin aineet keskenään. 



Lämmitin uunin 180 asteeseen.
Laitoin leivinpaperin uuninpellille ja levitin "taikinasta" vähän vajaan senttimetrin paksuisen levyn sen päälle.
Paistoin levyä 180 asteessa ensin 35 minuuttia. Revin levyn nameiksi ja paistoin paloja vielä 20 minuuttia.
Pakkasin namit pusseihin pakastusta varten (noin kourallinen per pussi). Yhden pussin jätin jääkaappiin käyttöä varten. Ennen säilöntää annoin kuitenkin namien kuivua vielä lisää avonaisissa pusseissaan pöydällä yön yli. 



Koulusta päästyäni suljin pussit ja laitoin pakastimeen/jääkaappiin.
Hyvin maistuu ainakin Väinölle, saatiin mukavasti lisäboostia ryömimisharjoituksiin (;


PS. Nyt viikonloppuna onkin ollut todella reipas postaustahti; eilen kaksi juttua, tänään tämä ja huomenna ainakin asiapostausta sekä mahdollisesti temppuvideon kuvausta. Jos jotain näistä en sunnuntaina kerkeä vielä julkaisemaan, loput tulee maanantain aikana. 

PPS. Jotan on myös kehitteillä Väinön 1v-synttäreitä varten. Ei mitään niin kovin erikoista välttämättä, mutta varoituksen sana ainakin pentukuumeisille... (:

3 kommenttia:

  1. Mä tein miltei samalla ohjeella Aavalle koulutusnameja, paitsi pelkällä jauhelihalla/broilerinlihalla ja enemmän kananmunia. Sit paistelen puolisen tuntia ja pakastan koska musta tuntuu et toi innostuu enemmän "tuoreista" ja mehukkaammista nameista kuin noin kuivista. Varmasti nuokin menis, mut eikö noit oo aika rasittavaa tuollaisia muruja syöttää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ne nyt niin pieniä murusia ole, että syöttäminen olis hankalaa.. (:

      Poista
  2. Oi ihanaa, että ohjeesta oli hyötyä <3

    VastaaPoista