Sivut

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ei niin rento vuodenvaihde

PicMonkey Collage

Uudenvuodenaatto meni samalla kaavalla ja yhtä hienosti pelkäämättä, kuin vuosikin sitten. Lähdettin Väinön kanssa lenkille neljän aikaan, seuranamme Maija ja Oiva. Lenkin aikana taisi paukahtaa pari kertaa, mutta siitä en ollut huolissani, koska Väinö oli aikaisemminkin osoittaut pelkäämättömyytensä raketteja kohtaan.

Vietimme uuttavuotta perheen kanssa sisätiloissa, Väinö rennosti nukkuen tai seuraillen meidän kaksijalkaisten touhuja. Olin suunnitellut käyttäväni Väinön kymmeneltä iltapissalla, jonka jälkeen riittäisi, että koira pääsisi seuraavan kerran aamulla ulos.

Kello tuli kymmenen, ja aivan normaalisti jokaisen illan tapaan laitoin kengät jalkaan, Väinön flexiin ja päästin sen pihaan pissalle. Muuten oli ollut vielä siihen mennessä tosi hiljaista, mutta eiköhän juuri silloin pitänyt paukahtaa jossain aika lähellä. Väinö oli sitä mieltä, että hui, nyt mennään sisälle,  ja kävi pyörähtämässä ulko-ovella. Vein sen meidän talon taloyhtiön sisäpihan puoleiselle seinustalle ja siellä Väinö suostui nostamaan jalkaansa.

Sisällepääsystä oli kulunut hetki, ehkä 20-30 minuuttia, kun jostain syystä kutsuin Väinöä luokseni. Kiinnitin huomiota siihen, että se tuli vähän vastahakoisesti, ja tiukasti seiniä pitkin. Se raukkaparka rupesi siis kesken illan pelkäämään, ja vietti loppuillan puoleen yöhön saakka läähättäen ja täristen. Ensin se lähinnä seisoi eteisessä tai keittiössä uskaltamatta tulla meidän muiden luokse olohuoneeseen, mutta lopulta se asettui pieneen välikköön rahin ja kirjahyllyn väliin,  ja läähätteli siellä pää nurkassa pitkän aikaa.

Yllättävän nopeasti puolenyön jälkeen se kuitenkin rauhoittui nukkumaan vakipaikalleen mun huoneessa, pöydän alle, kun aloin itsekin valmistautumaan nukkumaanmenoon.

Muuten Väinössä ei näy enää merkkejä pelkäämisestä, mutta edelleen se vähän aristelee ulos menemistä iltaisin, ja nimenomaan vain silloin, kun pitäisi vain nopeasti käydä pihassa pissalla. Pidemmille lenkeille se lähtee ihan reippaasti. Nyt ainakin tiedän, ettei auta mennä ulos ennen kolmea seuraavina vuosina..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti